متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/07/08
  • - تعداد بازدید: 15
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

خواص دارویی زردچوبه

خواص دارویی زردچوبه

از زردچوبه به طور معمول به عنوان ادویه و رنگ غذا استفاده می شود؛ این در حالی است که زردچوبه دارای خواص دارویی نیز می باشد. در طب سنتی کشورهای آسیایی از زردچوبه برای درمان اختلالات گوارشی و کبدی، دفع سنگ کلیه، درد مفاصل و اختلالات قاعدگی استفاده می شود.

 

زردچوبه دارای خواص ضد میکروبی، ضد انگلی و ضد ویروسی می باشد. مصرف آن همراه با چای یا شیر داغ به عنوان یک درمان خانگی برای بهبود سرفه و سرماخوردگی استفاده می شود.

زردچوبه در فرآورده های دارویی جهت درمان بیماری های مختلفی از جمله روماتیسم، بدن درد، انگل روده، اسهال، اختلالات کبدی، ناراحتی معده، عفونت های مجاری ادرار، سوء هاضمه، التهاب، لکه های سفید در بدن، مشکلات قاعدگی، کولیت و بیماری های پوستی استفاده می شود.

کورکومین که ماده موثره موجود در زردچوبه می باشد دارای خواص دارویی متعدد از جمله خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهاب، ضد سرطان، کاهنده قند خون و بهبود دهنده سیستم ایمنی می باشد.

زردچوبه از کبد در مقابل سموم محافظت می کند و کورکومین موجود در آن آنزیم های کبدی را که در بیماری های مختلف افزایش می یابند به سطح نرمال بر می گرداند. زردچوبه موجب افزایش تولید و دفع صفرا و ترکیبات موجود در آن از جمله کلسترول می شود.

به دلیل اینکه مصرف زردچوبه ممکن است موجب تحریک در ترشح و انقباض کیسه صفرا شود، مصرف آن در افراد مبتلا به سنگ کیسه صفرا، انسداد یا التهاب مجاری صفراوی توصیه نمی گردد.

مصرف زردچوبه با غذا احتمالا به دلیل افزایش ترشح صفرا، موجب بهبود هضم غذا و کاهش نفخ معده می شود. بنابراین مصرف آن به افرادی که دچار اختلالات گوارشی مزمن هستند یا بعد از صرف غذا دچار احساس خستگی می شوند توصیه می گردد.

مصرف زردچوبه ممکن است باعث کاهش ترشح اسید معده، مهار رشد هلیکوباکتر پیلوری در معده و بهبود زخم روده شود. علاوه بر این مصرف زردچوبه باعث کاهش دردهای شکمی ناشی از بیماری التهابی روده می شود.

زردچوبه باعث پیشگیری و بهبود بیماری های قلبی عروقی، کاهش تجمع پلاکت و کاهش چربی خون می شود. افرادی که داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین و هپارین مصرف می‌کنند باید از مصرف زیاد زردچوبه اجتناب نمایند.

این ترکیب به دلیل داشتن اثرات ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و تنظیم کننده سیستم ایمنی، در بهبود بیماری آلزایمر نیز نقش دارد. کورکومین در بهبود بیماری های خود ایمنی مانند ام اس نیز موثر است. زردچوبه باعث کاهش درد مفاصل، کاهش خشکی مفاصل صبحگاهی و بهبود حرکت در آرتریت روماتوئید می‌شود.

میزان مصرف توصیه شده زردچوبه در طب سنتی تا 7 گرم در روز است. مصرف دوز بالای این گیاه در طولانی مدت موجب عوارض گوارشی می شود. زیست فراهمی کورکومین به دلیل انحلال کم آن در آب پایین است. جذب آن در صورتی که در کنار فلفل مصرف شود افزایش می یابد.

تماس با زردچوبه در افرادی که به گیاهان خانواده زنجبیل حساسیت دارند موجب حساسیت پوستی می شود.

"فاطمه نوری پور" کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 30104
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید